среда, 20. мај 2009.

Ramones

RAMONES


Ramones Logo


Bend je nastao '74. u Nju Jorku, a ideju za ime Ramouns (Ramones) su dobili od Pol Mekartnija, čiji je pseudonim bio Pol Ramon. Basista Daglas Kolvin je prvi sebe prekrstio u Di Di Ramon, a potom su se i ostali clanovi "prekrstili" i upustili u muzičku avanturu koja je promenila istoriju zauvek. Grupa je ubrzo krenula sa nastupima po lokalnim klubovima od kojih su neki postali kultna mesto iz kojih su ponikli pank legende Blondi, Toking Heds, Peti Smit... jedno od takvih mesta je bio "CBGB" klub u kome su Ramonsi otkriveni kao talenti i vec 1976. su izdali svoj debitanski album "Ramones". Tadašnju postavu su činili Džoji Ramon, Di Di Ramon, Džoni Ramon i Tomi Ramon. Ova ekipa je bila uzor bendovima poput Seks Pistolsa i Kleša čiji je bunt uzbunio i samu kraljicu Engleske.

RamonesNjihova naredna dva albuma (iako su postali kultni) nisu ispunila očekivanja samog benda pa je došlo do promene u postavi. Tomi je otisao, a njega je zamenio Marki. Usledio je album "Road to Run" na kome su pesme po prvi put trajale duže od tri minuta i sadržao je nekoliko balada, kao i pesme odsvirane na akustičnim gitarama. 1979. bend je snimio svoj prvi film - "Rock'n'Roll High School". Film i muzika koja ga prati su zainteresevali poznatog producenta, Fil Spektora koji im je ponudio ugovor i poslao u studio da rade na svom novom albumu "End of the Century". Za vreme snimanja tog albuma došlo je do incidenta jer je Spektor pretio pištoljem Di Di Ramonu i naterao ga da stalno vrti jedan isti rif. Džoni je bio razočaran tim albumom (taj album je njihov najbolje plasirani album na top listama) i samim producentom pa je Fil otpušten, a na njegovo mesto je došao Grejam Goldma pod čijom su palicom izdali album "Pleasant Dreams".

Te 1981. iako nisu napravili uspeh sa novim albumom, postali su prvi bend koji je dao intervju za novooformljenu TV stanicu "MTV". 1984. u bend je dosao Riki na Markijevo mesto i snimio album "Too Tough to Die" koji je bio njihov poslednji dobar album.

Narednih godine bend nije uspeo da napravi nijedan kvalitetan album, 1989. Di Di Ramon je napustio bend i tada su osnivači panka kakve smo znali i voleli umrli. 1995. su izdali poslednji album "Adios Amigos!" a 6. avgusta 1966. su održali oproštajni koncert "We're Outta Here!" na kome su gostovali Lemi, Kris Kornel, Edi Vejder, Tim Armstrong i Lars Frederiksen.

Road To Run


15. aprila 2001. u Njujorku od raka limfoma preminuo je Džoji Ramon.

2002. grupa je postala član rokenrol kuće slavnih

5. juna 2002. u Holivudu je pronadjen mrtav Di Di Ramon. Uzrok smrti je predoziranje heroinom.

15. septembra 2004. od raka prostate je, u Los Anđelesu, preminuo Džoni Ramon poslednji član originalne postave legendi i osnivača pank muzike.


Diskografija:

Ramones
Leave Home
Rocket to Russia
Road to Ruin
End of the Century
Pleasant Dreams
Subterranean Jungle
Too Tough to Die
Animal Boy
Halfway to Sanity
Brain Drain
Mondo Bizarro
Acid Eaters
¡Adios Amigos!

Нема коментара:

Постави коментар