среда, 20. мај 2009.

Velvet Revolver

Duff Mckagen, Slash i Matt Sorum bivsi clanovi legendarne grupe Guns n Roses resili da naprave bend kome su kasnije dali ime Velvet Revolver. Ta ideja im je pala na pamet 2002 kada su svirali tribute koncert svom preminulom prijatelju Randy Castillo-u. Duff je tada rekao ''Jos uvek se oseca neka hemija izmedju nas trojice na bini", i odluka je pala. ZA drugog gitaristu hteli su da pozovu jos jednu bivsu legendu Gunsa. Izzy Stradlina ali su uskoro i oni a i sam Izzy odustali od toga. Odlucili su se za Dave Kushner-a koji je svirao u bendovima Wasted Youth, sa Dave Navarrom itd. Inace je bio Slash-ov skolski drug. Ubrzo je krenula audicijia za pevaca na koju su pored ostalih dosli i Mitke Majkl Matijevic (Steelheart) i Sebastian Bach (ex Skid Row). Ipak Velveti su se odlucili za bivseg frontmena grupe Stone Temple Pilots , Scott Weiland-a.Audiciju su inace zabelezile i ovekovecile kamere VH1.

2004. godine izlazi prvi album Contraband i porolazi veoma dobro na top listama. Sa njega se izdvajaju pesme Slither, Dirty Little Thing, Set Me Free i mozda i najbolja Fall To Pieces.

2007. izlazi drugi album Libertad koji nije los i ima nekih pesama koje se isticu.Recimo Get out the door, Let it roll,The Last Fight itd.
2008. Scott Weiland napušta bend kako bi reaktivirao svoj stari bend Stone Temple Pilots. Velvet Revolver trenutno traži novog pevača.

Grupa na svojim nastupima pored svojih pesama svira i pesme od Guns n Roses, Stone Temple Pilots, Van Halen, Ramones, Pink Floyd....


VR

Нема коментара:

Постави коментар