среда, 20. мај 2009.

Slipknot

Slipknot
Slipknot



Američki heavy metal bend iz Des Moines-a u državi Iowa pioniri su takozvanog novog talasa američkog heavz metala. Grupa je formirana 1995. godine a već 1996. je izdala album pod nazivom Mate. Kill. Feed. Repeat, koji na tržište izašao na Noć veštica 31. oktobra. Ime Slipknot povezuje sa uniformama i grotesktnim maskama, što je njihov zaštitni znak.

Nakon prvog albuma bend se okrenuo promenama, uvedeno je više melodičnosti što je za rezultat imalo promenu vokala. Novi vokal, Corey Taylor, došao je iz benda Stone Sour.
Godine 1998. bend je snimio demo Spit it out koji im je omogućio saradnju sa Roadrunner records-om. Došlo je do promena u postavi benda. Bivšeg vokala Anders Colsefini-a je već zamenio Corey Taylor, da bi kasnije otišao gitarista Josh Brainard koga je zamenio James Root.

Slipknot je 29. juna 1999. godine izdao istoimeni album, koji je uključivao obrade pojedinih pesama sa prošlog Mate.Kill.Feed.Repeat. albuma kao što je „(SIC)“. Fanovi su novi Slipknot prihvatili vrlo dobro. U julu 2001. magazin Q je album proglasio jednim od 50 „najtvrđih“ albuma.

U avgustu 2001. godine izašao je drugi album pod imenom Iowa. Album je prošao jako uspešno popevši se na treće mesto Bilbordove liste. Nešto kasnije, 2002. godine, grupa je izdala svoj DVD Disasterpieces. Pojavili su se i u jednoj sceni u filmu Rollerball iste godine. Neki od članova okrenuli su se projektima sa strane, pevač Corey i gitarista Root oživeli su bend Stone Sour a bubnjar Joey Jordinson prešao je u Murderdolls gde je svirao gitaru. Novi projekti pokrenuli su glasine o razlazu benda.

Ipak, 24. maja 2004. godine izašao je Vol. 3 (The Subliminal Verses) koji je na Bilbordovoj listi zauzeo zavidno drugo mesto. Naziv albuma je definisan kao treći izdati album, jer su članovi objasnili da album Mate.Kill.Feed.Repeat. nije prvi album
Slipknot-a kakav su sada. Godine 2006. izašao je DVD Voliminal: Inside the Nine.

All Hope Is Gone je četvrti album koji je ugledao svetlost dana 26. avgusta 2008. godine. Poslednji album je drugačiji od prethodnih, kako po promeni novih uniformi i maski tako i po promeni u muzičkom stilu. Na novom albumu ima dosta akustičnih gitara i melodičnih vokala. Izdvojili su se singlovi Psychosocial i All hope is gone.

Članovi:

(#8) Corey Taylor – vokal
(#7) Mick Thompson – gitara
(#6) Shawn „Clown“ Crahan – perkusije, prateći vokal
(#5) Craig „133“ Jones – media, samples
(#4) James Root – gitara
(#3) Chris Fehn – perkusije, prateći vokal
(#2) Paul Gray – bas, prateći vokal
(#1) Joey Jordison – bubnjevi
(#0) Sid Wilson – DJ

Нема коментара:

Постави коментар