среда, 20. мај 2009.

Skid (motherfuckin) Row

Skid Row
Skid (motherfuckin) Row ili ti samo Skid Row americka glam rock (mada su bili malo manje glam nego recimo Motley Crue ili Cinderella...) oformljena je 1986 u New Jersey-u.

Prvu postavu su cinili Rachel Bolan (bass), Dave Snake Sabo (guitar), Scotti Hill (guitar), Rob Affuso (drums) i naravno jedan jedini neponovljivi Sebastian Bach (vocals)

Godine 1988 izdaju prvi albium Skid Row koji je dostigao 5x platinumski tiraz, Bendu je u to vreme mnogo pomogao i sam Jon Bon Jovi koji je bio prijatelj sa gitaristom Snake-om. Album je iznedrio hitove poput 18 and life, Big guns, Youth Gone wild... sve su pesme dobre

1990 izdaju video pod imenom Say can you scream koji pokazuje ovaj koji u najboljem svetlu opisuje bend, Na njemu se pored nekih live nastupa u Japanu,Americi,Kanadi itd nalaze i veoma kontraverzne i sesne scen iz bekstejdzeva kao i trenutak kada neki mutherfucker pogadja Bach-a flasom u glavi za vreme pesme Peace of Me. Nekoliko trenutaka kasnije Bach skace u publiku i direktno se obracunava sa tim idiotom koji dobija cizmu u glavu. Naravno Sebastian posle ovoga ide u zatvor. Obavezno pogledajte ovaj dvd.

Iste 1990 godine izlazi album Slave to the grind na kome se nalaze malo zesce pesme te neki pametni americki znalci muzike bend svrtvaju u trash metal (smesno). Bend radi velike turneje blabla...

1995 izlazi album Subhuman Race koji je ne ponavlja uspeh prva dva. inace producent je bio Bob Rock (a on je znao i ranije da ukenja neke stvari ,mada nije samo kriv producent ali nema veze)

1996 kao sto to obicno biva sa neobuzdanim i krajnje nenormalnim pevacima, Sebastian Bach dibija otkaz, zasto stvasrno ne znam a i nije bitno. bitno je to da Skid Row od tada jednostavno nije ono sto je nekad bio niti ce ikad biti dok se recimo opet ne ujedine.a o tome se nesto prica,ali sve je samo na pricama.

Sa novim pevacem Jonny Solinger-om Skid Row je izdao jos dva albuma Thickskin 2003 i Revolutions per minute 2006 koji su takvi kakvi su nemam sta da ih komentarisem.

Sebastian Bach je od kad je izbacen radio sve i svasta, poslednje njegovo delo je album Angel Down.

Нема коментара:

Постави коментар